ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ

Το χαμόγελό σας είναι το σημαντικότερο προσόν σας. Ένα φιλικό χαμόγελο εκπέμπει ζεστασιά και άνεση, ενώ ένα όμορφο χαμόγελο αποπνέει αυτοπεποίθηση, νιότη και ζωντάνια σε όλους όσους το βλέπουν.

Εάν σας λείπουν δόντια ή έχετε ακαλαίσθητη μετατόπιση δοντιών, ενδέχεται να μην είστε τόσο ευχαριστημένοι με το χαμόγελό σας όσο θα μπορούσατε να είστε.

Εάν η απώλεια δοντιών ή μια άβολη μερική ή ολική οδοντοστοιχία σας αποτρέπει από το να χαμογελάτε, τότε σίγουρα θα χαρείτε να μάθετε ότι υπάρχει μια θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα που θα σας χαρίσει και πάλι το χαμόγελό σας.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αντικαθιστούν τις ρίζες των χαμένων δοντιών, παρέχοντας τη βάση για νέα δόντια.

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την πιο σύγχρονη λύση της οδοντιατρικής σήμερα για την απώλεια των δοντιών, αντικαθιστούν τις ρίζες των χαμένων δοντιών παρέχοντας τη βάση για νέα δόντια. Η διαδικασία τοποθέτησης τους είναι τελείως ανώδυνη, γρήγορη και αποτελεσματική. Έτσι, σε πολύ λίγο χρόνο μπορείτε να ξαναποκτήσετέ το χαμένο σας χαμόγελο.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

o   Το οδοντιατρείο της κ. Σοφιανίδου είναι εξιδεικευμένο στη λεύκανση. Η διαδικασία της λεύκανσης στο ιατρείο και στο σπίτι ποτέ δεν ήταν ευκολότερη! Η λεύκανση δοντιών από εξειδικευμένο οδοντίατρο είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος με καλύτερα και μακροχρόνια αποτελέσματα. Με τη λεύκανση επιτυγχάνουμε την αλλαγή του χρώματος των δοντιών και αυξάνουμε την φωτεινότητα τους. Μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

1.       Λεύκανση στο οδοντιατρείο: με χρήση laser/led σε συνδυασμό με τα καλύτερα λευκαντικά τζελ που χρησιμοποιούμε στο οδοντιατρείο μας – κατά την οποία έχουμε το επιθυμητό ορατό αποτέλεσμα σε μόλις 1 ώρα.

2.       Λεύκανση στο σπίτι: αυτό το σύστημα λεύκανσης χορηγείται στον ασθενή αποκλειστικά από οδοντίατρο, είναι ασφαλές και εξαιρετικά εύχρηστο. Αποτελείται από δισκάρια που εμπεριέχουν λευκαντικό τζελ. Ο χρόνος που κρατάμε τα δισκάρια στο στόμα μας εξαρτάται από το λευκαντικό υλικό που θα διαλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε. Το επιθυμητό αποτέλεσμα θα φανεί μετά από μερικές εφαρμογές.

* Η συμβουλή του οδοντιατρείου μας είναι να απευθύνεστε για λεύκανση δοντιών σε εξειδικευμένο οδοντίατρο για μόνο ξεκάθαρα και άμεσα αποτελέσματα, με τα καλύτερα υλικά και μεθόδους.

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΟΡΑΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

Αόρατοι ορθοδοντικοί νάρθηκες – Invisalign/Clear Aligner: είναι ένα σύγχρονο, ανώδυνο και διαφανές σύστημα ναρθήκων υψηλής τεχνολογίας που μετακινούν τα στραβά δόντια στην επιθυμητή και σωστή θέση χωρίς να μας δυσκολεύουν στη μάσηση ή στην ομιλία, χωρίς τραυματισμό ούλων και πολύ καλά ανεχόμενα από κάθε ασθενή (είτε ανήλικο είτε ενήλικα) και είναι ειδικά κατασκευασμένα για κάθε περίπτωση.

Επίσης, ανάλογα με την περίπτωση, χρησιμοποιούμε ορθοδοντικούς μηχανισμούς τύπου Hawley σε παιδιά που έχουν έλλειψη χώρου ανατολής μόνιμων δοντιών και παράλληλα βοηθούν στην σωστή σύγκλειση των γνάθων.

Στις περιπτώσεις παιδιών που χάνουν τα νεογιλά (παιδικά) τους δόντια πριν την προκαθορισμένη ηλικία για κάποιο λόγο (π.χ. αποστήματα δοντιών κ.τ.λ.), όταν αργεί να ανατείλει το αντίστοιχο μόνιμο και για να μην κλείσει το κενό από τη μετακίνηση δοντιών που μπορεί να προκύψει, συστήνουμε Μηχανήματα Διατήρησης Χώρου.

OΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Οι οδοντικοί τραυματισμοί στην παιδική ηλικία αποτελούν ένα πολύ σημαντικό θέμα εξαιτίας της συχνότητας των τραυματισμών ειδικά στα παιδιά. Οι τραυματισμοί εντοπίζονται, για ανατομικούς λόγους βέβαια, στην πρόσθια περιοχή της άνω γνάθου. Άλλος προδιαθεσικός παράγοντας, πάντα για ανατομικούς λόγους, είναι το αυξημένο overjet, έτσι σε ένα άμεσο κτύπημα εκτίθενται περισσότερο οι κεντρικοί άνω τομείς. Αντίθετα η υπερσύγκλειση αυξάνει τον κίνδυνο σε περίπτωση έμμεσου κτυπήματος.

Οι κυριότερες αιτίες τραυματισμού είναι τα οικιακά ατυχήματα, στο χώρο του σχολείου, σε εξωτερικούς χώρους ή κατά την άθληση και συνήθως η συχνότητα τους αυξάνει με την έναρξη της σχολικής ή αθλητικής δραστηριότητας.

Όταν υπάρχει τραυματισμός παιδικών είτε μόνιμων δοντιών πρέπει να γίνεται άμεση αξιολόγηση του τραυματισμού από τον παιδοδοντίατρο και ανάλογα με την περίπτωση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες και ενημέρωση στους γονείς.

*Για την πρόληψη οδοντικών τραυματισμών συνίσταται:

α)      Η χρήση ειδικών αθλητικών ναρθήκων από παιδία με έντονη αθλητική δραστηριότητα.

β)      Έγκαιρη διόρθωση έντονων ορθοδοντικών προβλημάτων των μπροστινών άνω δοντιών.

Σε κάθε περίπτωση μετά από τραυματισμό το παιδί παραμένει υπό συνεχή παρακολούθηση για κάποιο χρονικό διάστημα γιατί τα δόντια που φαινομενικά δεν εμφανίζουν βλάβη μπορεί να  παρουσιάσουν με την πάροδο του χρόνου νέκρωση του πολφού (οδοντικού νεύρου) λόγω της ισχαιμίας που προκλήθηκε από τον τραυματισμό.